Hazelnoot-Meringue Taart met Sweet Eve Aardbeien en Sweet Eve Frambozen

Deze hazelnoot-meringue taart met Sweet Eve aardbeien en Sweet Eve frambozen is niet alleen overheerlijk van smaak, hij ziet er ook nog eens prachtig uit. Bovendien kunnen de verschillende lagen meringue met het fruit ertussen prima vooraf bereid worden, zodat de taart op het laatste moment helemaal afgemaakt kan worden. Deze zoete traktatie leent zich daardoor perfect voor speciale gelegenheden!

Pam Lloyd PR Sweet Eve Strawberries - Recipes (19th - 20th September 2013)


Algemeen

Aantal personen:
Bereidingstijd:
Baktijd:
12-14 personen
20 minuten
30 minuten

 

Ingrediënten

250 gr. hele hazelnoten
8 eiwitten
300 gr. kristalsuiker
200 ml slagroom
200 gr. Sweet Eve aardbeien, ontkroond en doormidden gesneden
100 gr. Sweet Eve frambozen
Poedersuiker om te decoreren

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C / 180 °C hetelucht /gasstand 4.
  2. Maal de hazelnoten fijn in een blender.
  3. Doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten totdat ze zachte pieken vormen. Doe er lepel voor lepel de suiker bij en klop het tussendoor goed op. Doe dit tot je al de suiker hebt gebruikt en de eiwitten goed stijf en glimmend zijn. Voeg als laatste de fijne hazelnoten toe.
  4. Verdeel de eiwitmix over 3 ingevette (ronde) bakblikken of ovenschalen van gelijke hoogte en bak het geheel 25 tot 30 minuten in de oven, totdat het bakmengel goudbruin kleurt.
  5. Haal de bakblikken uit de oven en laat deze eerst goed afkoelen, voordat je de meringues eruit haalt.
  6. Klop de slagroom en doe een derde hiervan op één van de meringues. Doe daar vervolgens een laag Sweet Eve aardbeien en Sweet Eve frambozen op en bedek dit met de tweede meringue. Herhaal dit proces met de tweede en derde meringue. Beleg de laatste meringue met de resterende slagroom en Sweet Eve aardbeien. Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje aardbeien.
  7. Om het af te maken bestrooi je de taart, net voor het uitserveren, met poedersuiker!