Gekruide Gamba Taco’s met Sweet Eve Aardbeien, Avocado en Jalapeño Salsa

Door diverse specerijen, de taco’s en de zoete Sweet Eve aardbeien samen te brengen in een gerecht ontstaat een geweldige smaakcombinatie. Deze taco’s zijn een leuke manier om kinderen te betrekken bij de bereiding van eten; ze vinden het een feest om hun eigen taco’s te mogen maken! Daarnaast zorgt dit gerecht voor een leuke aanvulling op de BBQ. De salsa is bovendien een goed en gezond alternatief voor de vele kant-en-klare barbecuesauzen. Het is de chili die je stofwisseling een extra boost geeft!


AlgemeenPam Lloyd PR Sweet Eve Strawberries - Recipes (19th - 20th September 2013)

Aantal personen:
Bereidingstijd:
Baktijd:
4
20 minuten
15 minuten


Ingrediënten

Voor de salsa

250 gr. ontkroonde Sweet Eve aardbeien
2 rijpe avocado’s
Een beetje limoensap
1 rode ui
3 jalapeños
1 klein handje verse koriander
Zeezout en peper

Voor de specerijenmix

1/2 theelepel gerookte paprika poeder
1/2 theelepel gedroogde koriander
Snufje komijn
Snufje gedroogde oreganoSnufje kurkuma (geelwortel/kunjit)
2 teentjes knoflook fijngehakt
50 ml olijfolie

Overig

800 gr. rauwe gamba’s
8-12 zachte maïs taco’s
4 limoenen (in vieren gesneden)
Sla om erbij te serveren

 

Bereidingswijze

  1. We gaan eerst de salsa maken. Hiervoor snij je de Sweet Eve aardbeien en de avocado’s in kleine blokjes van ongeveer dezelfde afmeting (net iets minder dan 1 cm3). Meng de aardbeien- en advocadoblokjes door elkaar en voeg een knijpje limoensap toe. Vervolgens snij je de rode ui en de jalapeño’s heel fijn en meng je ze met de Sweet Eve aardbeien, de avocado’s en een handje verse koriander. Zet het mengsel apart, zodat de marinade een tijdje in kan trekken.
  2. Nu de salsa klaar staat, gaan we verder met de bereiding van de gamba’s. Maak eerst de specerijenmix door alle specerijen te mengen met de knoflook en de olijfolie toe te voegen. Verwijder vervolgens de koppen van de gamba’s en de zwarte lijnen op hun rug. Bedek de gamba’s tot slot met de specerijenmix.
  3. Verwarm de taco’s door ze in een droge koekenpan te bakken. Ook kun je ze in aluminiumfolie wikkelen en in ze gedurende 10 minuten op 200 °C bereiden in de oven.
  4. Rijg de gamba’s aan een satéprikker. Het gerecht is klaar voor de BBQ! Bak de gamba’s gedurende 2 minuten aan elke kant (afhankelijk van de dikte) tot het vlees wit wordt en de buitenkant roze en maak ondertussen je eigen taco’s. Eet smakelijk!