Friszoete Sweet Eve Salade

Deze heerlijke, gezonde en verrassende salade zit vol met hedendaagse ingrediënten. De venkel, radijs en munt zorgen ervoor dat de Sweet Eve aardbei en de granaatappel optimaal tot hun recht komen. De friszoete Sweet Eve salade is heerlijk als lunchgerecht, maar kan ook in combinatie met bijvoorbeeld gebraden kipfilet perfect als avondmaaltijd geserveerd worden.


AlgemeenPam Lloyd PR Sweet Eve Strawberries - Recipes (19th - 20th September 2013)

Aantal personen:
Bereidingstijd:
4
15 minuten


Ingrediënten

Voor de salade:

250 gr. Sweet Eve aardbeien
2 venkelknollen
100 gr. lente-uitjes
250 gr. radijs
100 gr. granaatappelzaadjes
1 klein handje vers gesneden munt
150 gr. verkruimelde fetakaas

Voor de dressing:

50 ml olijfolie
Een klein beetje citroensap
1 eetlepel granaatappelmelasse *
Snufje zout en peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwijder het kroontje van de Sweet Eve aardbeien en snij de aardbeien in vieren. Snij vervolgens de venkel fijn en de lente-uitjes en de radijsjes in stukjes. Meng de gesneden Sweet Eve aardbeien, de venkel, de lente-uitjes, de granaatappelzaadjes en de radijs in een kom, tezamen met de munt.
  2. Het is tijd om de dressing te maken. Deze maak je door de olijfolie, het citroensap en de granaatappelmelasse in een aparte komt te mengen. Vergeet niet peper en zout naar smaak toe te voegen.
  3. Giet de dressing over de salade en besprenkel daar de verkruimelde fetakaas overheen. De friszoete Sweet Eve salade is klaar om te serveren!

* Granaatappelmelasse is een dikke siroop van ingekookt granaatappelsap. De smaak is zoetzuur, een beetje te vergelijken met echte rinse appelstroop of met balsamicoazijn. De melasse is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels. Wie er niet aan kan komen, gebruikt balsamico met, zo nodig, een drupje honing.