Geschiedenis Sweet Eve aardbei

De oorsprong van Sweet Eve ligt in het Verenigd Koninkrijk, de bakermat van de aardbeien. De aardbei is het resultaat van een 25-jarig teeltprogramma opgezet door de Britse meesterteler Peter Vinson. De familie Vinson teelt al generaties lang, meer dan 150 jaar, aardbeien in Kent. Peter Vinson’s passie voor de beste smaak, kwaliteit en houdbaarheid leidde tot Sweet Eve.

Onder de vlag van zachtfruitspecialist VitalBerry telen drie Nederlandse aardbeienkwekers Sweet Eve voor de Nederlandse markt. Om de kwaliteit en ultieme smaak van de Sweet Eve te waarborgen, worden de aardbeien op het hoogste niveau geteeld. Ook groeien er minder aardbeien aan een plant, hetgeen een positief effect heeft op de zoete smaak.

In juni 2014 werd de Sweet Eve aardbei geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Daarmee lag er voor het eerst een aardbei van premium kwaliteit in de schappen van de Nederlandse supermarkt. De superieure aardbei werd ontzettend goed ontvangen en werd zelfs uitgeroepen tot ‘Product van het jaar 2014-2015’. Aardbeienliefhebbers kijken ieder jaar weer met smart uit naar het Sweet Eve seizoen. Vanaf eind juni tot en met september verrijken de Sweet Eve aardbeien met hun herkenbare Sweet Eve kwaliteitslabel weer het groente- en fruitschap van een groot aantal Albert Heijn-filialen.

Met de Sweet Eve aardbei legde Peter Vinson de lat hoog. In navolging van de aardbei wilde hij ook graag een framboos telen met hetzelfde hoogwaardige kwaliteitsniveau en smaak als de zo geliefde Sweet Eve aardbei. Een uitgebreid teelt- en selectieprogramma ging er aan vooraf, maar uiteindelijk lukte het hem om een framboos te kweken die voldeed aan zijn strengere smaak- en kwaliteitseisen. De Sweet Eve framboos was geboren!

In mei 2015 is het Sweet Eve assortiment uitgebreid met de Sweet Eve framboos. Met haar hoogwaardige, consistente kwaliteit en houdbaarheid onderscheidt de Sweet Eve framboos zich van het huidige aanbod en met haar smaakvolle karakter laat zij de traditionele smaak van vroeger herleven.

Waar men momenteel kan genieten van de zomerzoete Hollandse Sweet Eve aardbei en de smaakvolle Sweet Eve framboos, wordt er ook onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de Sweet Eve braam en de Sweet Eve blauwe bes. We hopen deze binnenkort aan het Sweet Eve assortiment toe te voegen.